Koken met BallenKoning: Een worstenbroodje recept‍

Ballenkoning

Het zondagsgebraad is momenteel een van de favoriete maaltijden van ons gezin, en zoals je je kunt voorstellen, kan het een hele uitdaging zijn om iedereen tevreden te houden. Omdat we carnivoor zijn en geen rood vlees kunnen eten (dat ernstige maagproblemen veroorzaakt), zijn we bij Ballenkoning altijd op zoek naar nieuwe manieren om van rosbief te genieten. Het recept van vandaag is een perfect voorbeeld van hoe je je zondagse roast spannender kunt maken. En ja, dit betekent dat we geen regels hebben met betrekking tot wat we op zondag eten! Als je erover nadenkt, wordt het dan niet eens tijd dat jij ook stopt met het eten van rood vlees? In plaats van het volledig op te geven, waarom probeer je niet wat alternatieven zoals vleesvervangers of plantaardig vlees? Dat zijn veel gezondere opties dan rood vlees en ze smaken ook niet half zo slecht. Laat ons je helpen om enkele gezonde alternatieven te ontdekken om rood vlees op te geven zonder je beroofd te voelen.

Tofu als vleesvervanger

Tofu is een fantastische vleesvervanger, vooral als je veganist of vegetariër bent. Net als andere sojaproducten bevat tofu weinig verzadigd vet en natrium, waardoor het een gezond alternatief is voor rood vlees. Het is ook een goede bron van calcium en proteïnen, waardoor het een ideale eiwitvervanger is voor vegetariërs en veganisten die een plantaardig dieet volgen. Het kan gemakkelijk worden vervangen in bijna elk recept waarin vlees wordt gevraagd, en het kan in vele vormen worden geleverd. Zachte tofu is het meest geschikt voor smoothies en desserts, stevige tofu kan worden gesauteerd, gebakken of gegrild om tofu scramble of tofu dogs te maken, en supervaste tofu kan worden gebruikt in elk recept dat vraagt om kruimels.

Tempeh als vleesvervanger

Tempeh is een gefermenteerd sojaproduct dat een goede bron van probiotica is. Het kan worden gebruikt als vervanger voor eiwitrijk vlees en is een geweldig alternatief voor mensen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen. Hoewel het rijk is aan vezels en eiwitten, is het ook vetarm, waardoor het een gezonde optie is voor wie probeert af te vallen. Het kan worden gebruikt in roerbakgerechten, salades, of direct uit de verpakking worden gegeten. Als u geen fan bent van de sterke smaak, kunt u het een nacht in een saus marineren of het van tevoren in een vloeistof marineren om de smaak te verminderen. Omdat het een gefermenteerd product is, kan het ook worden gebruikt om gefermenteerde drankjes te maken, zoals kombucha of gefermenteerde tofu.

portabella champignons als vleesvervanger

Je vindt champignons in veel Aziatische gerechten en ze worden ook gebruikt als een vegetarische vervanger voor vlees. Ze zijn rijk aan ijzer, vitamine C en K, en vezels, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op je dieet. Als u paddenstoelen koopt, zorg er dan voor dat ze vers zijn en niet slijmerig, want de kans is groter dat ze slijmerig zijn dan verse paddenstoelen. Ze kunnen in bijna elk gerecht worden gebruikt en zijn vooral lekker in combinatie met groenten zoals wortelen, bloemkool, broccoli of tomaten. Ze zijn geweldig voor het lichaam en kunnen rauw of gekookt worden gegeten om er een gerecht van te maken. Ze kunnen alleen worden gegeten of in combinatie met andere groenten of rijst.

Gebakken bonen als vleesvervanger

Gebakken bonen zijn een perfecte vetarme manier om wat vlees in je dieet op te nemen, omdat ze boordevol eiwitten en vezels zitten. Gebakken bonen zijn ook een goede bron van koolhydraten en bevatten geen verzadigd vet of cholesterol. Ze kunnen worden gecombineerd met bijna elke groente, zoals wortelen, bloemkool, boerenkool of aardappelen voor een extra kick. Ze kunnen op zichzelf worden gegeten of gecombineerd met havermout, brood of andere granen voor een complete maaltijd.

Quorn Chik’n Pieces als vleesvervanger

Quorn Chik’n Pieces zijn in feite brokjes tofu gemarineerd in een heerlijke saus. Ze zijn gemaakt van een mix van ingrediënten zoals tofu, peulvruchten, en groenten, waardoor ze een geweldige bron van eiwitten zijn. Dit product kan worden gebruikt als vleesvervanger in bijna elk recept. Het kan worden gecombineerd met quorngehakt, groenten, of zelfs worden gebruikt als pizzabodem. Het is te koop in bijna elke supermarkt en is zeker het proberen waard.

Hoe kookt u met Balls King?

Balls King Sausage is er in een paar soorten: An Original, Spicy Soft, Gourmet Spicy, en Mild. Ze hebben allemaal hun eigen uitgesproken smaak, maar ze hebben allemaal dezelfde textuur en ingrediënten. U kunt elk van deze worsten gebruiken in elk recept waarin vlees wordt gevraagd. U kunt ze ook grillen, stoven of langzaam laten garen om uw maaltijden smaakvoller en vullender te maken. Het belangrijkste ingrediënt in al deze worsten is soja, dat verschilt van rood vlees omdat het minder verzadigd vet en cholesterol bevat. Het is ook een geweldige bron van vezels en eiwitten, waardoor het een gezond alternatief is voor vegetariërs en veganisten.

Samenvatting

Er is veel om van te houden over veganistische en vegetarische diëten. Niet alleen zijn ze goed voor je gezondheid, maar ze zijn ook goed voor het milieu. Overschakelen op een vegetarisch of veganistisch dieet kan helpen om je ecologische voetafdruk te verkleinen, omdat het de hoeveelheid land en grondstoffen vermindert die nodig zijn om voedsel te produceren. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet nodig is om vlees helemaal uit je dieet te schrappen. Er zijn tal van andere geweldige vleesalternatieven die je kunt gebruiken om vlees in elke maaltijd te vervangen.

You might also like