De beste slager

Vlees Ophangen In Een Winkel

Onze laatste ervaring was met de slagerij van Spijkenisse in Spijkenisse, Democratische Republiek der Nederlanden. Ik dacht eerst bij mezelf "Dit is een beetje te dichtbij voor comfort". Als je ooit in Spijkenisse naar een slagerij gaat (net als in ons mortuarium – maar voor zover ik weet is dit de enige markt – legaal – in het gebied van ons bestaan), word je meteen meegezogen in de drukke en lawaaierige omgeving. De toonbank van de versnijdingen zijn allemaal prominent uitgestald en de mensen hebben de neiging van de toonbank weg te lopen, niet langer dan 5 meter voordat ze besluiten weg te gaan.

Links van ons ligt een tweede ham, beter bekend als de zeekraal. Vaak is die zo klein gesneden dat hij opgaat in het vlees. Misschien zijn het de mooie braadstukken die de mensen aantrekken, maar de ham blijft even groot, en hij is gevuld met ham en wat tomaten – ik weet het niet en het kan me zeker niet schelen.

Rechts van ons is de beroemde zeekraal – deze keer is het vlees dat bijna altijd roze is enES capsules zo u wilt. Maar de keuring van het vlees is nogal "hard nodig". U kent de geur misschien wel van tijd tot tijd, wanneer we ons vlees krijgen dat gekeurd is (door een soort beer die zich rechts en links op de tweede verdieping bevindt – een man die een ketting met een tand vasthoudt om te controleren, en nog eens te controleren).

Maar duidelijk een succesvolle website – "De Beste slagerij van Spijkenisse, u bent er bij uitgenodigd…"

Het was een geslaagde avond – we hebben (weer) heel wat gekocht en ik mocht naar huis metPublius (een ras, misschien uit fok – ik weet het niet). Dit was echt een aangename ervaring. Ik ben eindelijk wit aan het worden (het vlees ziet er vreselijk wit uit – of ik word te groot of de tandafsnijding is verkeerd gespeld – eerlijk gezegd weet ik het niet…) Maar dat wordt een verhaal voor een andere dag, want hier gaat het om: dit is zo belangrijk: ik heb in ieder geval een mooie ham gekregen zonder problemen met de tand (en ik was gewoon benieuwd hoe lang het duurde, want ik hoorde het vlees nauwelijks groeien) en ik denk dat ik echt de duurste snede ham heb gehad die ik in Spijkenise heb gegeten.

Dit is soms onmogelijk met het vlees dat in supermarkten wordt verkocht – het kan bijna maar één of twee keer per week. Dit is dus een op maat gesneden ervaring, een fantastische ervaring omdat het makkelijk is om te zeggen "oh maar dit kun je hier kopen, zou voor ons geen probleem zijn." maar om dat te kopen moet de slager het zelf ervaren.

Dat is natuurlijk niet alleen in Spijkenise, maar in de hele horeca. En dat is een belangrijk aspect voor succes: niemand kan verkopen aan een klant, als die het zelf niet heeft meegemaakt. Je bent dus voortdurend bezig met het testen van de klantenservice. En niemand is perfect, dus er is altijd ruimte voor verbetering.

Stelt u zich uw ervaringen eens voor terwijl u wacht op de komst van uw eten – u loopt misschien al zo lang geduldig te wachten, maar u hebt waarschijnlijk nooit geweten wat er nog meer gebeurde in uw zoektocht naar die verrukkelijke ham (of wat dan ook) die echt tot uw verbeelding spreekt, maar die u – zonder grapjes – die week al gekocht hebt, als hij er nog niet is.

Uw wachten betekent misschien een gestage rij, maar u beweegt ook mee met veel van de andere klanten – waarom zoeken naar punt A als de tijd enz.

In kleine steden zijn er vaak een paar onafhankelijke slagers – zelfs als de themralanden op de markt zijn, wat doe je dan als je de slagerij wilt vinden, en je wilt de ene met de andere vergelijken? Ik zoek uw zaak en ik kies een andere.

Dit is dus niet alleen mijn eigen ervaring, maar ook die van veel mensen met wie ik op verschillende tijdstippen van de dag de supermarkt heb bezocht en die tevreden waren over hun ervaring. Ik hou ervan deze te versterken, te bekritiseren en vervolgens mijn ervaringen eenvoudig en zonder commentaar te documenteren. Ik probeer ook het proces te reproduceren, met andere woorden te kopiëren, voor mijn eigen toekomstige doeleinden.

Het is hetzelfde (of zelfs meer) in dit geval met workshops. Ik probeer mijn eigen ticket te maken.

You might also like