glutenvrij

 

glutenvrij

Veel kinderen worden gediagnosticeerd met ADHD of attention deficit hyperactivity disorder. De American Academy of Pediatrics ( Pearls et al., 2011 ) adviseren een gezond dieet, lichaamsbeweging en activiteit om kinderen gedrag te laten verbeteren. Dit is nog steeds niet op grote schaal beschikbaar enADHD is nog steeds een enigszins chronisch probleem. Toch is er de laatste jaren enige vooruitgang geboekt. Onderzoek heeft aangetoond dat afylladow, een zaadextract dat nu in natuurvoedingswinkels wordt verkocht, veelbelovend is als behandeling voor deze en andere aandoeningen.

De term coeliakie wordt tamelijk ongedifferentieerd gebruikt voor zowel coeliakie als niet-coeliakie. De term “coeliakie” is slechts een deel van de informatie die op de verschillende sites wordt getoond en is geen diagnose. In feite blijkt uit sommige studies dat maar liefst één op de drie kinderen een of andere correlatie met gluten of glutengevoeligheid vertoont. (Koeppe,avia S en Douglas Graham ( 2006). Suggestibiliteit van gestructureerde versus geïmproviseerde voedsel presentatie voor jonge kinderen: A Interview-Based Study of Developmental Attitudes to Attractive and Unattractive Dietary approaches. Ontwikkelingspsychologie, 45, 1943-1948.

Wat is glutenvrij?

Gluten is een samenvoeging van afgeleide gliadine en glutenine, een eiwitsamenstelling die vaak wordt aangetroffen in tarwe, gerst en rogge. Deze eiwitten hebben een kleverige celstructuur in het centrum (dikte), en zijn watNormaal gastheren aan Gluten zal Reiterpains. Coeliakie is een aandoening van de dunne darm, en treedt op wanneer de dunne darm geen elastische eiwitten, gluten genaamd, kan produceren, en glutenine niet door de darmvlokken in de dunne darm kan worden afgescheiden. Typisch lijden mensen aan diarree, een opgeblazen gevoel en gewichtsverlies.

Wat betekent glutenvrij voor u?

Het overgrote deel van de nutritionele gezondheidsvoordelen van glutenvrije voedingsmiddelen is afkomstig van het eiwit gluten, en de aminozuren glutenine en gliadine. Eiwit- en koolhydraatinname, dierlijke eiwitten en zuivelproducten zijn belangrijke voedingsstoffen bij de behandeling van coeliakie. Voedingsmiddelen die gluten beperken zijn ook essentieel voor mensen die aan andere voedingsstoffen of medische aandoeningen lijden. Je hebt veel voedingsmiddelen die glutenvrij zijn. Je kunt niet zelfs glutenvrije cupcakes halen in je dichtstbijzijnde winkel.

Wat is de diagnose?

Nogmaals, er is geen specifieke test voor coeliakie. De diagnose wordt dus vaak gesteld op basis van een gedocumenteerd dieet en soms tests van ontlasting en lichaamsvloeistoffen. De diagnose wordt ondersteund door herkenningspunten zoals een darmcardiogram, een dermatologisch consult en de voorgeschiedenis van de gediagnosticeerde ziekte.

ccuidend van andere landen, is er een groot verschil in de manier van koken met en zonder gluten. Uit eten gaan is vaak veilig, maar thuis maaltijden bereiden kan problemen opleveren. Producten kunnen producten bevatten die tarwe, gerst en rogge bevatten. handelsmerken die niet gebruikt mogen worden op muffins of broden. Ingrediënten kunnen de eiwitten glutenine en gliadine bevatten.

De verantwoordelijkheid voor glutenvrije levensmiddelen wordt door de nationale gezondheids- en medische diensten ernstig genomen. Er worden door deze diensten marketingcampagnes gevoerd om het grote publiek te informeren over de voordelen van het vermijden van gluten, zoals de vermindering van het risico van ziekten en gezondheidscomplicaties. Het uiteindelijke doel is een wereld waarin glutenvrije producten en het eten van glutenvrij voedsel een gangbare en aanvaardbare praktijk zullen zijn.

Nu we het toch over ziekten en gezondheidsproblemen hebben, er zijn een paar dingen die u over uzelf moet weten. U moet op de hoogte zijn van eventuele beperkingen in uw vermogen om bepaalde voedingsmiddelen te verdragen, en u moet op de hoogte zijn van de oorzaken van dergelijke allergieën. Meer informatie over deze aandoeningen en andere glutenvrije richtlijnen vindt u via de link in de informatiebronsectie van dit artikel.

lees meer:

Glutenvrije catering

You might also like