Traditionele voeding en cultuur

Zeeuwse bieren

Een schuimige alcoholische drank die lijkt op Zeeuwse bieren, maar veel sterker smaakt. sangria is populair geworden in Europa en is nu op grote schaal verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De unieke smaak heeft velen geïnspireerd tot het maken van brouwsels van chlorobenzeen en niet-alcoholische dranken zoals fruit punch en engelenbier.

Talrijke voorbeelden van Fruit Punch

Veel mensen hebben zichzelf ook wel eens sangria voorgeschoteld. Hoe vaak heb je niet iemand een drankje geserveerd en het vervolgens afgemaakt met een buik vol sangria? Mensen zijn in de loop der jaren ook begonnen hun eigen sangria recept samen te stellen, waarbij steeds meer soorten fruit worden gebruikt. Enkele van de meer populaire versies van sangria die vandaag de dag worden geserveerd zijn:

1. Citroenen: Limoenen, avocado’s en citroenen zijn de meest voorkomende delen van de citroenboom. Ze zorgen voor een smakelijke maar legale drank. Snijd de schil van de citroen in partjes, voeg zout toe en snijd ze in stukjes. Giet een kleine hoeveelheid sap in een punchschaal. Voeg de citroenen toe en vul ze met het sap.

2. Grapefruit: Druiven zijn een zoetzuur ingrediënt dat in verschillende Spaanse dranken wordt gebruikt. Dit verse ingrediënt is te vinden in een aantal voorgerechten, met name amarones en amarconas. De amarones zijn een mengsel van kazen en vruchten, de amarconas zijn een mengsel van kazen en kersen. Deze worden allemaal door elkaar gemengd en koud op ijs geserveerd.

3. Tomaten: In de meeste recepten staat dat de tomaten aan de salade worden toegevoegd nadat de eerste partij is gemaakt. De tomaten werden echter aan de eerste partij toegevoegd om het sap te laten stremmen, en de azijn was nog niet toegevoegd. De tomaten moeten alleen aan de azijn worden toegevoegd nadat het vocht is gekookt. Tomaten worden ook toegevoegd aan soepen en stoofpotten om wat smaak en zoetheid toe te voegen. In het winterseizoen worden vaak tomaten aan sauzen toegevoegd om kleur en smaak toe te voegen.

4. Selderij: selderij werd toegevoegd om de kooktijd van wintergroenten te verkorten. Het werd traditioneel geserveerd met Toscaans brood en een glas wijn. Moderne selderij wordt geteeld in het Middellandse Zeegebied en elders op het Britse continent. Het wordt gewoonlijk geserveerd met een verscheidenheid aan vleeswaren en kazen. Sommige moderne selderijsoorten, zoals boerenkool en sperziebonen, worden geteeld als vleesvervangers.

5. Paddenstoelen: Hebt u ooit paddenstoelen geprobeerd, misschien wel de meest verkeerd gelabelde en mysterieuze van alle ingrediënten? Sommige mensen zijn er allergisch voor, anderen verbloemen hun exquise smaak om aan moderne culinaire behoeften te voldoen. Gekookte en in plakjes gesneden paddestoelen zijn al heel lang een hoofdbestanddeel van Italiaanse maaltijden, waarbij hun smaak varieert naar gelang van de eb- en vloedstroom van het water van een rivier. Walleye en sint-jakobsschelpen zijn delicatere witte paddestoelen, die vaak worden geserveerd als toppings of als onderdeel van een saus. Ze worden steeds populairder in de Verenigde Staten en zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde supermarkten.

6. Maïs en maïscongee: Dit is een hartige soep die wordt gemaakt van maïs en maïscongee. Wanneer de twee maïskolven worden gebroken, komt de romige zoete smaak van de congee tevoorschijn. Deze wordt het best geserveerd met ui, sla en een schijfje tomaat. Congee wordt traditioneel geserveerd met gebakken rijst.

7. Gebakken rijst: Gebakken rijst wordt traditioneel bij de maaltijd geserveerd. In de meeste restaurants wordt gebakken rijst geserveerd op een schotel met eetstokjes en groenten zoals broccoli, bloemkool of champignons. Het traditionele type gebakken rijst wordt juk genoemd. Japanse versies van gebakken rijst worden umeboshi genoemd. Umeboshi is pittiger en heeft een bruine kleur. Het wordt ook geserveerd met toppings zoals gekookt ei, gekookt vlees, en groenten.

8. Eetstokjes: Ja, dit is een andere culturele traditie die de meeste Aziatische restaurants delen. De meeste Aziatische restaurants zullen eetstokjes serveren door een ontwerp te maken van bamboe. Dit is een symbool van saamhorigheid en de familieband.

Dit zijn slechts enkele van de traditionele Aziatische eet- en cultuurkenmerken. Voedingsmiddelen zoals deze zijn gebruikelijk in Azië en China, en verwacht te worden genoten met rijst en thee. De volgende keer dat u in Japan bent, neem dan een kijkje in de prachtige cultuur en keuken.

Lees meer:
Zeeuwse producten 
Geschenkpakket 

You might also like