Ree Sushi

Sushi, Sushi Rolls, Japanese Cuisine, Japanese Food

Toen ik met vrienden sprak over het Japanse dieet, vertelde ik over hun liefde voor rijst, als een van de hoofdingrediënten voor veel gerechten. Dit zette me aan het denken over de Japanse maaltijd. Voor veel Amerikanen lijkt sushi voor velen exotisch en fascinerend. Het is zeker interessant voor de zintuigen, maar is het iets om opgewonden van te raken of om te vermijden? Hoewel het je misschien zal verbazen te weten dat het woord Sushi is geschreven in katakana (Japanse lettergrepen), is het niet ongewoon om de meer vrees te vinden… angst opgegeten. Bij de meeste gerechten heeft het leven zijn eigen tempo en ritme. Elk gerecht heeft zijn eigen moment van perfectie. Het is moeilijk om bij te houden en te begrijpen wat er aan de hand is. Maar je kunt het bijhouden als je oplet en geduld hebt.Ree Sushi

Sushi heeft zijn eigen verhaal. In tegenstelling tot Chinees eten waar het rijstingrediënt slechts een ondergeschikte rol speelt in het gerecht, is het de rijst die schittert in een sushigerecht. Rijst wordt gebruikt om de vis aan te vullen in plaats van hem te koken. Velen beschouwen rijst als een ondergeschikt ingrediënt omdat ze het als zo'n ondergeschikt ingrediënt beschouwen. Maar voor degenen die een echt goede sushimaaltijd hebben geprobeerd en vonden dat het hun verwachtingen overtrof, dan heb je net de sushichef ontmoet. Voor degenen die nog nooit een sushichef hebben gezien, kunnen ze behoorlijk intimiderend zijn.

Ze worden vaak gezien als een chique dineraanbieding. Maar voor degenen die in het verleden hebben geprobeerd een slechte indruk van sushi te maken, kan het zelfs nog de moeite waard zijn. De ingrediënten die voor sushi worden gebruikt, kunnen voor sommigen overdreven lijken, en voor anderen is het de onverwachte delicatesse. Hoe dan ook, het is een delicatesse die het proberen waard is.

Je zult verschillende ingrediënten vinden die worden gebruikt in zowel de rauwe als gekookte vormen van sushi. Deze items worden over het algemeen shari (rauwe sushi) en gohan (gekookte sushi) genoemd. Er worden verschillende dingen gebruikt in de twee vormen van sushi, maar elk is op zijn eigen manier essentieel.

Rauwe sushi

Zoals de naam al aangeeft, is rauwe sushi de meest verse vorm van rauwe vis, vooral vis die in de open zee leeft. Daarom wordt aangenomen dat het gezonder is dan gekookte of gefrituurde sushi. Raws zou veel eenvoudiger te verteren zijn. De bereiding van rauwe sushi is ook vrij uniek, omdat het met de hand en zeer spaarzaam wordt gegeten.

Shari

Dit zijn traditionele Japanse soepstengels, ook wel shari genoemd. Ze zijn meestal gevuld met rijst of rauwe eieren. Het gerecht wordt traditioneel geserveerd met gezouten zeewier en een dipsaus.

Ugari

Eieren in buidelvorm (Ugari). Ze worden gekruid en gebakken in olie en vervolgens samen met groenten in een rijstzak gedaan. De rijst wordt soms geserveerd met dipsauzen. Ugari is een van de Japanse versies van de Westerse sandwich.

De bovenstaande vermeldingen zouden u een goed idee moeten geven van wat er in het Japanse restaurant wordt gebruikt en wat gepast is. Zorg ervoor dat u uw eigen oordeel gebruikt over het voedsel dat wordt aangeboden. Als je het niet leuk vindt, maak je er dan geen zorgen over. Je kunt altijd teruggaan en iets anders proberen. Japans eten hoort fantastisch te zijn, dus je moet er echt de tijd voor nemen om er volop van te genieten.

You might also like