Mijn verhaal

Groene Doorbladerde Plant Naast Boeken En Mok

Ons Verhaal

Wij zijn een klein praatjesmakers stel, maar we besloten dat het de hoogste tijd was om onze Schepper te begroeten met iets meer dan lege suiker en bloem. Jaren en jaren later lieten we geen gelegenheid voorbij gaan om in een of ander chic restaurant een vreugdevol statement te maken door fudge aan ons heilige dieet toe te voegen.

Ergens kort na de geboorte van ons eerste kind, ontdekten we dat onze kleindochter een zoetekauw van haar leven had. Naast de gebruikelijke tussendoortjes at ze ook chocolade en fudge wanneer ze maar de kans kreeg. Om te vieren dat onze dochter deze leeftijdsgrens had bereikt, besloten we fudge te maken en wel zo uniek mogelijk. Dus besloten we onze fudge te bakken en maakten we de zoetste verrassing ter wereld. Wat een onvoorziene vreugde toen onze dochter het ontdekte! Ze vertelde ons dat ze onze fudge heerlijk vond. En dit is iets wat we niet hadden voorspeld. De volgende dag kwam ze naar ons toe, nauwelijks in staat om te spreken, maar ze kon haar geluk niet bedwingen. Ze was erin geslaagd uit haar dorp weg te glippen, de fudge was gemaakt en werd nu bij haar gastvrije huisdeur afgeleverd.

Maar we hadden niet gerekend op onze kleine daad van vriendelijkheid en zoete roem. De dorpsvrouw kreeg een heleboel complimenten. Ze vertelde iedereen dat ze haar gebit ging laten doen, maar onder voorwaarden waren wij meer dan blij om haar te helpen. We vroegen haar niet veel, namen alleen plakjes en legden die in een schaal. Zij is degene die voor ons heeft gezorgd, ons de weg heeft gewezen en onze fudge heeft uitgezocht. We zijn zo dankbaar voor deze aardige vreemdelinge, die niet op ons hoefde te rekenen om de taart te maken.

Wij hebben de taart gemaakt. Het was een prachtige bruidstaart, een mengsel van rijke boter en kwaliteitsmeel, overgoten met een sierlijke, gebogen, met de hand gebonden strik. We hadden geen plannen wat ermee te doen, tot het broodnodige telefoontje van haar kwam.

Ze was gelukkig, blij, tevreden en kon niet wachten om haar mooie kunstwerk in handen te krijgen. Ze wist niet hoe lang ze erover gedaan had om de taart te maken, maar ze was blij omdat ze eindelijk het juiste recept had gevonden. Het recept dat ze gebruikte was een meringue, maar het kostte haar niet veel tijd. Zij gaf ons een klein proefgebakje, dat vochtig en zoet was en naar mijn bescheiden mening totaal onaanvaardbaar. De professionele kokkin die de cake voor haar maakte was in tranen toen ze ons zag. Ze wasrator, we keken naar een dure banketbakkersschool, maar ze maakte de hele taart met haar eigen handen, de versiering en de eerste laag glazuur waren haar eigen creatie. Ze is een prachtige auteur van kookboeken. Toen zij overleed, brachten wij hulde aan haar door haar foto op onze familiebijbel te plaatsen.

Dit is een verhaal dat ons leven veranderde. Het veranderde onze relatie met voedsel. In feite zijn mijn kinderen nu gelukkig geadopteerd. We houden de klaptafel traditioneel, plakken gouden stickers op het tafelkleed en voegen een persoonlijke kaart toe met de tekst "Ter nagedachtenis aan Mam". Iedereen is opgewonden over het vooruitzicht van een zelf gekookte maaltijd. Inderdaad, alles klopt, van het eerste tot het laatste sneetje brood. Ik ben de Orléian Cookieking.

You might also like